Goeie contacten voor opknappen van tuinhuisje gewenst

Inrichting, Techniek en Bouw
van/op de tuin.

Goeie contacten voor opknappen van tuinhuisje gewenst

Berichtdoor Katja op ma 25 okt 2010, 20:57

Hallo!

We hebben momenteel nog geen tuinhuisje in bezit maar gaan gaan ervoor om er eentje voor de winterstop te bemachtigen! Aartspositievelingen die we zijn! We staan bij een aantal VTC's ingeschreven en fietsen regelmatig langs en reageren op wat ons aanspreekt. Afgelopen zaterdag ging net een tuin aan ons voorbij, waarvan de tuin prachtig verwilderd was maar het huisje in een vrij beroerde staat. We hebben gemerkt dat het ons aan de nodige informatie ontbreekt om op zo'n moment een goeie keus te kunnen maken, omdat we dan ter plekke moeten kiezen en niet een kat in de zak willen kopen. Dan weten we gewoon niet wat ons qua verbouwingkosten te wachten staat als we het wel hadden geaccepteerd.
Dit wetende kunnen we ons wellicht op een andere tuinen richten, die in mindere staat verkeren, en waar we eerder kans maken om een wachtlijst voorbij te streven.

Ik snap dat elk huisje zijn eigen conditie heeft, zijn eigen taxatie rapport, en daarbij samenhangend kostenplaatje, maar wellicht is het mogelijk om een kleine indicatie te geven wat een renovatie aan een huisje kost dat in vrij slechte staat verkeerd?

Is dat dan een kwestie van het hebben van goeie contacten in het desbetreffende tuincompex met wie je waar mee zou kunnen helpen (zoals dak, zijpanelen)?

Kan iemand ons in contact brengen met iemand die kundig is op het gebied van het renoveren van tuinhuisjes tegen een relatief lage prijs? Of wellicht de aanschaf van een 2e hands huisje?


Hoop dat iemand ons kan helpen aan wat antwoorden!

Groetjes, Katja
Katja
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: vr 15 okt 2010, 20:00

Re: Goeie contacten voor opknappen van tuinhuisje gewenst

Berichtdoor Rondfietser op wo 27 okt 2010, 13:40

Hoi Katja,
Om ten eerste op je onderwerp af te gaan: In dit individulistische Nederland is het moeilijk om binnen een volkstuincomplex contacten te realiseren voor advies en hulp.

Gelukkig zijn tuinhuisjes niet zo complex in bouw. Natuurlijk niet, dat is het hele idee: VOLKStuin en VOLKShuisje, een huisje door de gewone burger te bouwen en te onderhouden.

je schreef:Kan iemand ons in contact brengen met iemand die kundig is op het gebied van het renoveren van tuinhuisjes tegen een relatief lage prijs?

Bij ons op het complex werd onlangs een huisje gebouwd, volledig en sterk geraamte, een heel degelijk omhulsel en isolatie, een quasi design-keukenblok en hij was klaar voor 2000 euro. EN.. het ziet er echt goed uit. Het toverwoord is "Marktplaats" (Internet).
En weer een andere medelander (Noord-Afrikaan) doet het weer op zijn manier voor nog minder. En ja, die heeft contacten. (gewend aan minder welvaart en dus minder individualistisch, meer contacten, samen bouwen)

je schreef:.., maar wellicht is het mogelijk om een kleine indicatie te geven wat een renovatie aan een huisje kost dat in vrij slechte staat verkeerd?
Dit is zooo moeilijk, want is het het dak-hout, dan is het ook gelijk de hele dakbedekking of 'slechts' alle raamkozijnen, dan is het alleen maar de prijs van het kozijnhout. Of is het de balkenlaag. Tja, hoeveel van het huisje kan je dan nog heel houden bij vervanging van die balken.

en je schreef:Dan weten we gewoon niet wat ons qua verbouwingkosten te wachten staat als we het wel hadden geaccepteerd.
Ah, nou weet ik waarom er bij ons op de bestuurszitting iemand van de bouwcommissie bij zit. Zo iemand (een bouwvakker) kan daar dan een indicatie van geven omdat 'ie 't zelf gekeurd heeft.
Maar ja, die luxe gaat dus gepaard met de bereidwilligheid van zo'n persoon. Hij had daar niet hoeven zitten.

Tot zover even, ;)
Jeroen
Afbeelding Mijn Volkstuincomplex: Eigen Hof
Avatar gebruiker
Rondfietser
Moderator
 
Berichten: 127
Geregistreerd op: za 04 aug 2007, 02:53
Woonplaats: Amsterdam

Re: Goeie contacten voor opknappen van tuinhuisje gewenst

Berichtdoor Katja op wo 03 nov 2010, 12:48

Hoi Jeroen!

Dankjewel voor je antwoorden. We hebben ondertussen bij het afleggen van een paar bezoekjes aan VTC'smet een paar tuinders gesproken van het desbetreffende complex en er zitten daar behoorlijk wat handige jongens, die daar hun werk van maken. En je hebt gelijk, er staat aardig wat in de aanbieding op marktplaats.
Ik denk dat dat zich wel gaat oplossen zodra we een tuinhuisje hebben aangeschaft. Een VTC is toch een aparte gemeenschap, vol met vrije geesten, groene vingers en handige jongens/meiden, inlusief bouwcommissie.

Groetjes, Kat
Katja
 
Berichten: 4
Geregistreerd op: vr 15 okt 2010, 20:00


Keer terug naar Praktisch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 36 gasten

cron