Subsidie natuur- en landschapsbeheer vereenvoudigd

Gemeente Amsterdam, BvV, AVVN e.d.,
Beleid & Beheer,
Statuten, Verzekering enz.

Subsidie natuur- en landschapsbeheer vereenvoudigd

Berichtdoor Rondfietser op do 26 feb 2009, 14:51

De meeste Volkstuincomplexen hebben naast de privé tuinen ook nog algemeen groen.
Ik begrijp dat er voor het beheer van algemeen groen, zeker als dat openbaar is, subsidie beschikbaar is.
Nu ben ik (nog) niet zo thuis in subsidie-land en weet dus ook niet hoe dat zit met algemeen groen op een volkstuincomplex.

Hoe dan ook, de subsidieregeling lijkt eenvoudiger te worden, zie onderstaand artikel:
Subsidie natuur- en landschapsbeheer vereenvoudigd

23-02-2009

Het Programma Beheer, het pakket aan maatregelen en subsidies voor het beheer van bossen, natuur en landschap, gaat in 2010 op de schop. Ter vervanging komt een nieuw eenvoudiger subsidiestelsel voor natuur- en landschapsbeheer (SNL).

De modelverordening gaat leiden tot twaalf uniforme verordeningen zodat de regels voor natuur- en landschapsbeheer overal gelijk zijn. De nieuwe verordening natuur- en landschapsbeheer komt in de plaats van de provinciale Subsidieregelingen Natuurbeheer (SN) en Agrarisch natuurbeheer (SAN) en maakt het mogelijk om regionale pakketten toe te voegen, bijvoorbeeld voor landschapselementen zoals de ‘tuunwal’ op Texel.

Zeventig beheertypen
Het nieuwe subsidiestelsel is vanaf 1 januari 2010 van kracht en gaat uit van een eenvoudige manier van aanvragen, zo weinig mogelijk regels, vertrouwen in de beheerder en minimale administratieve lasten. Er komt één digitale kaart waarop per terrein staat aangegeven welk doel en bijpassend beheer van toepassing is. Per hectare krijgen de beheerders dan een vast bedrag voor het beheertype dat is aangevraagd.

In totaal zijn er vanaf volgend jaar in heel Nederland ruim zeventig beheertypen voor natuurbeheer, agrarisch natuurbeheer en landschapsbeheer tezamen, zoals kruidenrijk grasland, hoogveen, beukenbos, houtwal en hoogstamboomgaard.

Beoordeling op uitgevoerde beheer
De subsidieaanvraag kan digitaal ingediend en gewijzigd worden. De beheerder wordt straks beoordeeld op het uitgevoerde beheer en niet meer op het behaalde resultaat. Een goed beheerder of een groep beheerders krijgen een landelijk erkend certificaat. Hoe die certificering verloopt, wordt nog uitgewerkt.
Afbeelding Mijn Volkstuincomplex: Eigen Hof
Avatar gebruiker
Rondfietser
Moderator
 
Berichten: 127
Geregistreerd op: za 04 aug 2007, 02:53
Woonplaats: Amsterdam

Keer terug naar Beleid

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 51 gasten

cron